Light Orange Pointer Myriam's Eu Zin: 11 τροφές που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα!

11 τροφές που συμβάλλουν στο αδυνάτισμα!

Tροφές διπλής αξίας που συμβάλλουν τόσο πολύ στο αδυνάτισμα όσο και στην υγεία.



1) Το καρπούζι εκτός από απολαυστικό και απόλυτα καλοκαιρινό, είναι ένα φρούτο με 93% περιεκτικότητα σε νερό και αφθονία σε ηλεκτρολύτες, ανόργανα άλατα, καροτενοειδή, φλαβονοειδή και βιταμίνες Α, Β6 και C. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, ενώ είναι ήπιο διουρητικό, ιδανικό για όσους επιθυμούν να χάσουν κιλά.


Photo: Το καρπούζι εκτός από απολαυστικό και απόλυτα καλοκαιρινό, είναι ένα φρούτο με 93% περιεκτικότητα σε νερό και αφθονία σε ηλεκτρολύτες, ανόργανα άλατα, καροτενοειδή, φλαβονοειδή και βιταμίνες Α, Β6 και C. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει, ενώ είναι ήπιο διουρητικό, ιδανικό για όσους επιθυμούν να χάσουν κιλά.


2) Tα κεράσια, εκτός από νόστιμα και λαχταριστά, είναι και πολύτιμα για την υγεία. Μεταξύ άλλων, περιέχουν ανθοκυανίνες, που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού.



3) Λίγο ωμό ελαιόλαδο σε κάθε φαγητό μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους, καθώς η μυρωδιά του διεγείρει το αίσθημα κορεσμού της πείνας, σύμφωνα με επιστήμονες από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Στη σχετική μελέτη, οι επιστήμονες διερεύνησαν τις επιδράσεις που ασκούσαν σε ομάδα εθελοντών το λαρδί, το βούτυρο, το έλαιο κράμβης και το ελαιόλαδο και εξεπλάγησαν με τα αποτελέσματα, διότι παρόλο που το έλαιο κράμβης και το ελαιόλαδο περιέχουν παρόμοια λιπαρά οξέα, το δεύτερο ασκεί το μεγαλύτερο όφελος στο αίσθημα κορεσμού της πείνας.




4) Εντάξτε το μαρούλι και τα ραπανάκια στη διατροφή σας, καθώς είναι πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο, τα οποία θεωρείται ότι συμβάλλουν στη διάλυση του λίπους.

Photo: Εντάξτε το μαρούλι και τα ραπανάκια στη διατροφή σας, καθώς είναι πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο, τα οποία θεωρείται ότι συμβάλλουν στη διάλυση του λίπους.


5) Γνωρίζετε ότι τα λεμόνια και τα λάιμ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της πείνας; Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι όσοι εφαρμόζουν μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος γρηγορότερα. Ξεκινήστε λοιπόν τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό και στύψτε μέσα το χυμό μισού λεμονιού.

Photo: Γνωρίζετε ότι τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της πείνας; Έχει αποδειχθεί μάλιστα ότι όσοι εφαρμόζουν μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος γρηγορότερα. Ξεκινήστε λοιπόν τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό και στύψτε μέσα το χυμό μισού λεμονιού.

6) Το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει όσους κάνουν δίαιτα να αισθάνονται πλήρεις, με λιγότερες θερμίδες. Αυτό οφείλεται στις άφθονες ποσότητες διαλυτών ινών, οι οποίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν. Τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ ή πίνοντας ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα, θα νιώσετε χορτάτοι και θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος.


Photo: Το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει όσους κάνουν δίαιτα να αισθάνονται πλήρεις, με λιγότερες θερμίδες. Αυτό οφείλεται στις άφθονες ποσότητες διαλυτών ινών, οι οποίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν. Τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ ή πίνοντας ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα, θα νιώσετε χορτάτοι και θα καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια του γεύματος.


7) Κατά τη διάρκεια νηστείας, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρέας με μανιτάρια, τα οποία αποτελούν πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών και έχουν ελάχιστες θερμίδες.

Photo: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρέας με μανιτάρια, τα οποία αποτελούν πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών και έχουν ελάχιστες θερμίδες.


8) Τα σπαράγγια, ιδανικό και θρεπτικότατο λαχανικό για να συνοδεύσετε τα κυρίως γεύματα, αποτελούν εξαιρετική πηγή της ισχυρά αντιοξειδωτικής βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α ανήκει στα καροτενοειδή, που συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και στην καθυστέρηση της εμφάνισης ρυτίδων.

Photo: Τα σπαράγγια, ιδανικό και θρεπτικότατο λαχανικό για να συνοδεύσετε τα κυρίως γεύματα, αποτελούν εξαιρετική πηγή της ισχυρά αντιοξειδωτικής βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α ανήκει στα καροτενοειδή, που συμβάλλουν στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία και στην καθυστέρηση της εμφάνισης ρυτίδων.


9) Λίγο πιπέρι καγιέν σε κάθε γεύμα ευνοεί την απώλεια βάρους, διότι μειώνει τη λαχτάρα για λιπαρά, αλμυρά και γλυκά τρόφιμα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα.

Photo: Λίγο πιπέρι καγιέν σε κάθε γεύμα ευνοεί την απώλεια βάρους, διότι μειώνει τη λαχτάρα για λιπαρά, αλμυρά και γλυκά τρόφιμα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα.


10) Γνωρίζατε ότι τα λάιμ είναι πλούσια σε βιταμίνη C και φλαβόνες, οι οποίες βοηθούν στη διάλυση των λιποκυττάρων?




11) Tο γιαούρτι είναι μια υγιεινή, ελαφριά, θρεπτική και ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, ιδανική για όλες τις ώρες και τις ηλικίες. Mαζί με το γάλα, αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου και καλό είναι να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ημερήσιας διατροφής. Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο, προσφέρει μεγάλο αίσθημα κορεσμού και λίγες θερμίδες. Έχει αποδειχθεί ότι δίαιτες που περιλαμβάνουν γιαούρτι είναι περισσότερο αποτελεσματικές, πιθανότατα λόγω της περιεκτικότητας ασβεστίου, το οποίο συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και στη μείωση του βάρους.

Photo: Tο γιαούρτι είναι μια υγιεινή, ελαφριά, θρεπτική και ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, ιδανική για όλες τις ώρες και τις ηλικίες. Mαζί με το γάλα, αποτελεί την κύρια πηγή ασβεστίου και καλό είναι να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ημερήσιας διατροφής. Πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο, προσφέρει μεγάλο αίσθημα κορεσμού και λίγες θερμίδες. Έχει αποδειχθεί ότι δίαιτες που περιλαμβάνουν γιαούρτι είναι περισσότερο αποτελεσματικές, πιθανότατα λόγω της περιεκτικότητας ασβεστίου, το οποίο συμβάλλει στο μεταβολισμό του λίπους και στη μείωση του βάρους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...